W2VW David from USA in QSO with YO3IBW on 29Mhz AM

[media id=343]

W2VW David from USA in QSO with YO3IBW on 29Mhz AM.

Noul val de propagare aduce cu sine oportunitati fantastice pentru experimentare. Dupa legatura cu JL8GFB op Man  din Japonia folosind modulatie de frecventa (FM), astazi am reusit sa fac primul DX in modulatie de aplitudine (AM).

Rascolind banda de 10m, deasupra frecventei de 29Mhz am reusit sa-l aud pe David W2VW care era deja intr-un QSO cu o statie din Europa. Dupa terminarea legaturii m-am gandit sa dau o strigare, am facut QSY 10khz mai sus unde am inceput reglajele pentru a avea o modulatie AM corespunzatoare.

Din teorie, stim bine ca AM-ul trebuie sa detina undeva la 50% din putere unda purtatoare, iar anvelopa modulatiei 25% banda laterala superioara si 25% banda laterala inferioara.  Am reglat purtatoarea la 50W iar butonul de putere evident la maxim (100W), am comutat pe bar graph-ul ALC si am inceput sa incarc cu modulatie astfel incat sa miste usor primele 3 puncte pe indicator.

Am comutat inapoi pe 29.041, frecventa lui David si i-am dat o strigare. QSO-ul il puteti asculta mai sus…. 😀

7 thoughts on “W2VW David from USA in QSO with YO3IBW on 29Mhz AM”

 1. Felicitari Dane,
  Aici e nebunie mare cu AM-ul…sunt unii dilii care folosesc statii de BC si excita kilowati buni. Unii se aud cu modulatii superbe ca la BBC :-)) . Sa te vad in AM in 160m cu NA…! hihi
  73 de VE3GNO

 2. Multumesc!
  Am vazut pe net niste nesanatosenii de genul. Legat de modulatie si David avea Electrovoice PR20 si alte acareturi audio.
  Trafic AM in 160m, mai complicat atat tehnic cat si geografic. Vecinii mei n-ar fi foarte incantati. De fapt si in timpul QSO-ului cu W2VW ma gandeam daca n-o sa vina vre-un vecin ca m-a auzit pe boxele de calculator, si asta doar la 100W PEP. :))

  73!

 3. Thanks so much for posting.
  Equipment at my end was modified Kenwood TS-440, Behringer DSP-9024, DSP-8024, Electrovoice RE-20 mic, 5 element homebrew monobander @ 25 metres AGL, pair 8875 amplifier. 73, Dave W2VW.

 4. Hello David! It was a really nice QSO, actually my first one in AM so it had to be recorded. Congrats for your equipment, as you can see they are really working well. I hope I’ll catch you in the near future. Best 73, Dan YO3IBW.

 5. Bai Andrei, nu ne pricep noi cum sta treaba cu gratarul ala de frigider, telecanaci si tunere dvb-t de tip stick usb. Alea’s DX-urile protonice adevarate! :))

Comments are closed.