Optimizare site aqua-purity.ro

 

Nu-mi vine sa cred cat de mult timp a trecut de la ultimul post scris pe blog (excursia la Cazanele Dunarii). Revenind cu forte noi, voi incepe cu un articol al carei tematica este procesul de optimizare (seo) pentru aqua-purity.ro, site-ul unei companii ce comercializeaza si monteaza sisteme de epurare ale apelor reziduale precum fose septice, separatoare de grasimi dar si alte produse din domeniu.

Elementele de web design si implementare cod au fost realizate de catre Alin (Angel Vision), in urma unor discutii cu reprezentantii companiei Aqua Purity. Ce nu pot spune ca m-a incatatĀ  este faptul ca site-ulĀ  a fost realizat in totalitate din cod html fara elemente CSS comune, cu ceva php doar la formularul de contact si un pic de flash la sigla companiei. Pentru o usurinta in optimizare as fi preferat o solutie bazata pe un CMS gen WordPress iar legat de flash, aceasta tehnologie usor usor face loc noului limbaj HTML5 ce prinde forma in mareata retea globala numita Internet.

Din punct de vedere SEO, la o prima analiza am constatat lipsa unor elemente cheie in optimizare pentru Google. Sitemap-ul lipsea cu desavarsire, elementele headings (H-urile) de asemenea, existau pagini cu aceleasi meta tag-uri (titluri, cuvinte cheie si descrieri), link-uri nefunctionale (broken links), sprecum si multe alte probleme.

Ca prim pas, am inceput rescrierea url-urilor, a titlurilor si descrierile pentru fiecare pagina, astfel incat sa evidentieze cat mai bine produsele pentru a creste rata de conversie (vanzare). Am reparat de asemenea link-urile ce duceau la pagini inexistente, am creat un sitemap pe care l-am inscris in Google Web master tools, am adaugat in site elementele de la H1 la H3 asezate in functie de importanta titlurilor, etc.

Mai este mult de lucru, atat la nivel grafic cat si din punct de vedere al promovarii acestuia in motoarele de cautare dar privind la succesul pe care l-am avut cu site-ul de personalizare tricouri, sunt ferm convins ca www.aqua-purity.ro se va clasa in top pe cuvintele cheie specifice.