Emisiunea InfoDX 26.08.2010

[media id=209]

Inregistrarea emisiunii InfoDX din ziua de 26.08.2010 transmisa in banda de 80m (3.650Khz) de catre YO3APJ.

Exceptand “unĀ  cui” prezent in frecventa pe care am reusit sa-l atenuez cat de cat cu Notch-ul, calitatea emisiunii este net superioara fata de data trecuta. Noul sistem de antene al statiei YO3IBW clar merg mult mai bine atat la receptie cat si la emisie.
Buletinul informativ incepe undeva la minutul 17 si 30 secunde.

73 si auditie placuta.

2 thoughts on “Emisiunea InfoDX 26.08.2010”

  1. E surprinzator cat de slab se poate auzi 80m la tine desi transmisia e de pe cladire inalta aflata chiar pe strada mea, deci la vreo 6km de tine. O antena verticala buan nu ar rezolva ? Yo3joe are o verticala in curte la vreo 5m de sol care merge belea, se sa la concursuri cu ea si receptie excelenta, pt 80m ii adauga 3 contragreutati si iarasi merge excelent, e un Diamond parca daa nu mai stiu exact ce model.

  2. Daca asculti cu atentie, YO3APJ vine cu QSB (fading). Chiar la o asa mica distanta, propagarea vine via o reflexie pe un strat ionosferic.
    Toate statiile YO3 se aud in felul asta… este o ciudatenie tipica pentru banda de 80m.
    Pe langa felul in care se propaga, as mai da vina si pe antenele ce le detinem. Atat eu cat si YO3APJ avem antene amplasate la o inaltime mai mare de lambda/4 (aproape lambda/2). O antena la o asemenea inaltime nu mai are o diagrama specifica antenelor nvis.
    In cazul benzilor inferioare, antena verticala este extrem de zgomotoasa la receptie. Este OK pentru emisie datorita unghiului mic de plecare ce favorizeaza o radiatie eficienta la distanta (aici nu ma refer la trafic local, YO sau imediat invecinat).
    Pentru benzile inferioare, cea mai buna antena este dipolul inchis polarizat vertical (delta loop sau un cadru).

Comments are closed.